Qui som?

Què qui som els Diables Keresus?


Els diables Keresus som ni més ni menys que els diables de Santa Coloma de Queralt! Des de l’any 1984 a la Festa Major de Santa Coloma hi havia hagut correfoc. L’any 1999 seria des de llavors el primer any que no hi hauria correfoc. A partir d’aquella mala notícia, joves colomins i de les contrades, amants dels ja tradicionals correfocs, van decidir formar una colla de diables locals. Per carnestoltes de l’any 2000 es va crear la colla, iniciats per la colla de diables de Montblanc  i, aquell mateix any, per la Festa Major de Vallespinosa hi hauria el primer correfoc oficial dels Keresus.


Des de llavors fins ara ha plogut molt i molt de foc! Hem actuat per la Festa Major de Santa Coloma, com així ho preteníem des del principi, i també en moltes altres festes, intercanvis,  trobades de diables, fins i tot hem anat a ensenyar l’art dels correfocs a l’estranger i hem fet alguns espectacles de foc. Han estat molts i moltes els qui han passat per la colla, però la colla de diables Keresus sempre ha estat format per gent dinàmica i participativa que s’estima la festa, la gresca, la tradició i el foc.


I tots els dies de l’any deixem les portes del nostre calorós i entranyable infern ben obertes perquè tothom qui ho vulgui pugui passar a veure que es cou a casa nostra.  Els Keresus som diables senzills i hospitalaris, així que si passeu per davant entreu sense por,  sense cap mena de complexe, que us oferirem caliu i “bon rotllo”. I si us ve de gust us convidarem a que formeu part de la colla,  ja sigui com a diables, com a tabalers, o bé senzillament acompanyant-nos entre guspires de foc!

 

Ara ja saps qui som, vine a trobar-nos!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: